Project



From a base of solid metal at street level, brick twists as it rises to meet the sky, where it plays and dances, cantilevering out into the street.

The complex geometry of the façade is mirrored inside, in the domestic space, where an interior wall of twisted brick anchors the back of the house, its curves providing seating, shelving, and even a fireplace.

Built over an existing three-story building, the new design gives the family within more living space, while adding fresh perspective on the street.

The radical twists and folds of the façade are all accomplished with standard-sized bricks, materials characteristic of the historic neighborhood. The bold design was approved by the local Landmarks Preservation Commission in a rare unanimous vote.

Return to Projects







LOCATION
Tribeca, Manhattan, NY

PROGRAM
Residential addition + renovation

SQUARE FOOTAGE
3,750 sq. ft.

YEAR
2016